Здравейте! Моля Ви, помогнете ми като ми кажете болничните по време на бременност как се изчислчват ?
За жалост е в полза на работодателя...забравила съм да спомена !
Здравейте! Не знам тук ли е мястото за моя въпрос , но моля, някой ако знае да ми помогне! :(
Назначена съм на ТД по чл.67 ал.1 т.1 във връзка с чл.70 ал.1 от КТ. В изпитателен срок съм до септември. Въпроса ми е: Има ли начин да прекратя договора си без едномесечно предизвестие и без взаимно съгласие/понеже не съм сигурна,че работодателите ще са съгласни/ ?? Много ще съм благодарна ако някой ми помогне!
Благодаря много !
3 месеца имам като самоосигуряващо се лице и имам платени осигуровки за фонд Общо заболяване и майчинство.
По член 67,ал.1 т.1 във връзка с чл. 70 ал. 1 ...
Здравейте! Прегледах темата, но не намерих отговор на това , което търся. Бременна съм в 5 г.с. Имам общ стаж 7 месеца и 25 дни. На ТД съм от 21.03.2013г. до момента/,което прави 3 м. и 15 дни / , предишния стаж е от самоосигуряване.
Та въпросите ми са няколко: 1.- Ако, /да не дава Господ/ има някакво усложнение и се наложи да изляза болничен поради общо заболяване и майчинство, могат ли да ми прекратят ТД ? 2.-Ако , съм болничен поради ОЗМ как се изчислява обещетението / или както е правилно да се каже, не знам/ ? 3.- Като цяло би ли се отразило отрицателно  за майчинство и т.н. ? Ще се радвам да отговорите, понеже няколко дни обикалям институциите и счетоводни къщи,но всеки казва различно...Предварително благодаря !